Ga naar de inhoud

Over ons

FietsZe race & mtb club is in 2018 opgericht voor zowel de wegrenner als de mountainbiker. Deze beide doelgroepen worden daarbij vooral gezocht in de regio, globaal omvattend de plaatsen Vledder, Frederiksoord, Wilhelminaoord, Noordwolde, Oosterstreek, Boijl, Zorgvlied en Doldersum. Het doel van de vereniging is in het kort het (doen) beoefenen, alsmede het bevorderen van de wielersport in al zijn verschijningsvormen. Hierbij is de beroeps wielersport uitgesloten.

De vereniging heeft inmiddels al een boven verwachting groot aantal enthousiaste leden. En dat zijn dan niet alleen mannen. Gelukkig hebben zich ook al veel vrouwen bij onze vereniging aangesloten! En natuurlijk komt ook de jeugd bij ons aan bod. Door de corona perikelen moest de start met de jeugdactiviteiten nog worden uitgesteld. Maar eindelijk zijn we half april 2022 gestart met de eerste mtb-trainingen voor de kinderen van ca. 8 tm 18 jaar. De belangstelling daarvoor blijkt groot te zijn.

Visie en beleidsplan

We willen onze doelen bereiken door onder andere:

  • Het ondersteunen van hen die de wielersport in verenigingsverband (willen) beoefenen;
  • Wedstrijdsport niet na te streven maar wel het sportief actief zijn, waarbij het sociale aspect en de gezelligheid voorop staat;
  • Deel te nemen aan de onder auspiciën van de sportbond NTFU georganiseerde fietsevenementen;
  • Zelf fietsevenementen te organiseren;
  • Zelf een nieuwe mtb-route aan te leggen door de terreinen van Maatschappij van Weldadigheid, omringd door de eerdergenoemde plaatsen.

Onze beleidsdoelen voor de jaren 2018 – 2021 zijn verder uitgewerkt in dit beleidsplan.

We zijn enthousiast bezig met vele activiteiten. Kijk rustig rond op de website, laat ons weten wat je ervan vindt en like ons op onze facebook of instagram pagina of stuur ons een mail via de contact pagina.