Ga naar de inhoud

MTB Route

Een van de beleidsdoelen van FietsZe is om een MTB-route in de natuurgebieden rondom Vledder, Boschoord en Noordwolde te realiseren. Hieronder kun je het projectplan voor de MTB-route downloaden.

MTB-route-Vledder-Projectplan

Voor het actuele nieuws van de MTB-route verwijzen we je graag naar de Nieuwsbrief.

Eind januari 2021 is de vergunning verleend voor de MTB route door de gemeente Westerveld en hebben we het contract met de met de Maatschappij
van Weldadigheid getekend. We zijn begonnen!

Tot 15 maart zijn we bezig met met singletracks aanleggen rondom Doldersum. Nu tijdens het broedseizoen liggen de activiteiten verplicht even stil. Na de zomer gaan we weer verder. Er moet nogal wat handwerk gedaan worden. Maar het is mooi werk en vele handen maken licht werk. Ken je in je vriendenkring nog mensen die mee zouden willen helpen, meld ze aan. Maar het is vooral belangrijk dat het werk met veel plezier onderling gedaan wordt.
We gaan een kwalitatief mooie route aanleggen.

Beknopte weergave werkzaamheden

  • Route uitvlaggen, door Patrick Jansen (Tracks & Trails)
  • Daarna route vrijmaken van takken en opschot en dit op een nette manier nabij de route afvoeren
  • Vervolgens kan de kraan aan de slag die het tracé gaat maken
  • Gelijk achter de kraan aan gaan een paar mensen met harken de baan verder fatsoeneren
  • En als laatste de bebording plaatsen

Kunnen wij op jouw hulp rekenen bij het realiseren van de route?
Er wordt op alle dagen van de week gewerkt, ook op zaterdag. Welke dagen en tijdstippen van de week zouden wij op jouw hulp kunnen rekenen? ( In
de planning proberen wij dan zoveel mogelijk met uw voorkeur rekening te houden). Betekent dit dat je alleen op de door jouw aangegeven tijden kunt , of zou je eventueel ook op een ander tijdstip kunnen, alhoewel dat dan niet jouw voorkeur heeft?

Veel leden hebben zich ondertussen al via een e-mail aangemeld. Super! Diegene die zich mondeling of niet heeft aangemeld verzoeken wij dit alsnog te doen. Bij voorkeur door middel van een mail naar mtbroute@fietsze.nl. Dit maakt het voor ons een stuk gemakkelijker bij het inplannen.

Gereedschap
Inmiddels is het meeste gereedschap aangeschaft en een gedeelte krijgen wij in bruikleen van landschapsbeheer Drenthe. Tevens hebben wij een kar met vast deksel hiervoor gekocht, zodat het gereedschap gemakkelijk en veilig kan worden meegenomen.

Planning 1e fase

  • Donderdag 28 januari gaat Patrick 2 km van de route uitvlaggen.
  • Vrijdag 29 januari beginnen een paar mensen met het uitgevlagde tracé vrij te maken van takken en opschot. Reden voor eerst een paar mensen is om ervaring op te doen, wat houdt dit in en hoe verloopt dit.
  • Zaterdag 30 januari is de planning om met een grote ploeg de rest van de uitgevlagde route te ontdoen van takken en opschot. Maandag 1 februari starten wij met het kraanwerk vanaf de dagcamping Vledderhof aan de Solweg. Maandag 1 februari t/m vrijdag 5 februari gaan iedere dag een paar mensen met harken aan het werk om de baan verder af te werken en waar nodig wortels te verwijderen.
  • Zaterdag 6 februari waarschijnlijk weer met een grote groep het bos in om een deel vrij te maken van takken e.d.
  • Maandag 8 februari t/m vrijdag 13 februari weer iedere dag een paar man harken gelijk aan voorgaande week.

Op basis van de ervaring van Patrick gaan wij ervan uit dat de kraan gemiddeld 200 meter route per dag kan doen, uiteraard afhankelijk van de omstandigheden. Bovenstaande is onze inschatting. Het kan best zijn, naarmate wij meer ervaring
hebben, dat wij deze planning kunnen bijstellen.

Informeren
Wij zullen je over de voortgang van de werkzaamheden op de hoogte houden via e-mail, Facebook en onze website.

Wij hebben erg veel zin om samen met jullie deze route te realiseren!

De projectgroep.