Ga naar de inhoud

Algemeen Race

Onze raceafdeling bestaat uit renners zonder wedstrijd ambitie, maar die wel erg genieten van het sportieve wielrennen. Samen op de fiets zitten en mooie tochten maken maar bovenal ook samen plezier hebben in deze sport. FietsZe Race is voor jong, oud, ervaren en minder ervaren. We houden rekening met elkaar: ‘samen uit, samen thuis’ is dan ook een belangrijk motto.

Het racefiets seizoen begint rond eind maart en duurt tot eind september, natuurlijk afhankelijk van het weer. Elk weekend wordt er minimaal 1 tocht gereden waarbij de afstand tussen de 50 en 100 kilometer zal liggen. Daarnaast wordt er op dinsdag- of woensdagavond in groepsverband gefietst op de weg. Starttijd en vertrekpunt wordt nader afgestemd via de WhatsApp-groep.

De wegkapitein bepaalt de route en de richtsnelheid tijdens de tocht. Uiteraard stemt hij/zij dit af met de deelnemende renners. De wegkapitein geeft ook aanwijzingen en tekens om de algemene veiligheid voor de fietsers en overige weggebruikers te waarborgen. E.e.a. zo veel als mogelijk volgens de NTFU-richtlijnen.

Deze tochten zijn in principe alleen bedoeld voor onze leden.

Niet-leden kunnen enkele keren deelnemen om te “proeven” aan de vereniging en aan haar activiteiten. Van harte welkom! Zij kunnen zich gewoon aanmelden bij het vertrekpunt (Brandweerkazerne aan de Kerkhoflaan 2, Vledder).

De NTFU heeft de onderstaande gedragscode voor het racefietsen uitgegeven: