Ga naar de inhoud

BATS 8 van FietsZe

De Bats 8 van FietsZe werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Het doel van deze tocht is om mensen kennis te laten maken met het fietsen in een groep met de keuze tussen een korte lus van 40km en voor de meer geoefende fietser de mogelijkheid om nog een tweede ronde van ruim 40 km te fietsen. Wellicht bekend bij de meesten van ons, één van onze sponsoren Bats zal haar 10 jarig bestaan dit jaar vieren. Een passende gelegenheid om de naam Bats aan de tocht te verbinden.
Vanaf 8.45 werden we ontvangen door Inger en Maarten bij het Cykel Fietstransferium in Frederiksoord. Na een kopje koffie vertrokken we met 17 deelnemers, waaronder twee gasten, voor een rondje van 40 km. De gemiddelde snelheid lag net onder de 26 en dat was voor een ieder goed te doen. Via Kallenkote, langs Onna en achter Darp langs vervolgden we de route “achterlangs” Havelte en Uffelte om via de Studentenkampweg en Butenweg weer naar Frederiksoord te rijden. We kwamen weer terug op de startlocatie en na koffie met appeltaart vertrokken 15 fietsers voor een tweede lus.
Dit keer ging de route via De Hoeve langs de Linde richting Oldemarkt. Het tempo lag nu iets hoger. Via de “heuvelzone” tikten we Thij aan en via Steenwijk keerden we terug in Frederiksoord met 90 km op de teller. Daar hadden we nog een nazit in de voorjaarszon. We kunnen denk ik terug kijken op een geslaagd activiteit.