Ga naar de inhoud

DvhN: Fietsze houdt dorpentocht langs negen dorpen. Evenement is onderdeel van Nationale Sportweek

Genieten van de omgeving, op een actieve manier. Dat is wat Race en MTB club Fietsze uit Vledder voor ogen heeft op zondag 25 september. De club houdt een dorpentocht. 43 kilometer lang langs acht dorpen.

Het is een tocht voor het hele gezin. Zelfs voor de jonge fietsers. De mogelijkheid bestaat namelijk om de route in te korten. Bij een club als Fietsze wordt meteen gedacht aan fietsen op een racefiets of een ATB. Dat is niet het geval. Het mag wel, maar met een ‘gewone’ fiets is de route prima te doen.

Er kan gestart en gefinisht worden bij de dorpshuizen in Boijl, Vledderveen, Wapse en Wilhelminaoord, bij camping de Moesberg in Nijensleek en camping Zonnekamp in Zorgvlied. Er kan ook gestart worden bij het Buurthuus in Noordwolde, restaurant Grenzeloos en Zo in Doldersum en hotel Brinkzicht in Vledder. Bij de start krijgen de deelnemers een stempelkaart.

Onderweg zijn allerlei vragen die moeten worden opgelost, hieraan meedoen levert een kans op een prijs. Fietsze houdt de tocht in het kader van de Nationale Sportweek, een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. Elk jaar halverwege september doen duizenden clubs in Nederland mee. In de gemeente Westerveld zijn dat er dit jaar twintig sportverenigingen/beweeggroepen.

Foto: Andries Ophof. Bron: Dagblad van het Noorden