Ga naar de inhoud

100 Leden !!!

  • nieuws

Twan van Hurck 100 lid Fietsze Race & MTB Club

Onlangs schreef FietsZe Race & MTB Club de elfjarige Twan van Hurck in als haar 100e lid. En dat terwijl de club nog geen drie jaar bestaat. Voorzitter Pieter Bosma en bestuurslid Alle Heyman overhandigden Twan een fietsshirt en fietshandschoenen.

Op een fijne manier sportief met elkaar bezig zijn staat bij de activiteiten van de club voorop. Dat is zowel op de racefiets als op de mountainbike. Daarbij is gezelligheid belangrijker dan competitie. Dat is Coronatijd de fietssport sterk is gegroeid heeft meegespeeld in de sterke groei van de club, die actief is in het grensgebied van Drenthe, Friesland en Overijssel.

Het is geen toeval dat het 100e lid een jongere is, omdat ook de jeugd het fietsen in clubverband heeft ontdekt, vooral het mountainbiken. FietsZe speelt daar met trainingen op in. Ook de aanleg van een eigen mountainbike parcours droeg bij aan de groei. Het parcours is nog niet af, omdat vanwege het broedseizoen de vrijwilligers een pauze moesten inlassen. Maar in de tweede helft van juli pakken ze de draad weer op.

Daarbij zullen ze niet moeten vergeten om te trainen, want op 29 augustus staat de Harm Baas MTB tocht op het programma, die de club in samenwerking met Camping De Moesberg in Nijensleek organiseert.

Wie meer wil weten over de club of haar activiteiten kan terecht op de website http://www.fietsze.nl of op de Facebookpagina van de club www.facebook.com/FietsZe